Teatterikaravaani: Supermarsu

Tervetuloa kulttuuriala-asteelle!

Emilia, Simo ja Rasva-Antero ovat valmistaneet erikoisessa koulussaan oppitunnin mittaisen, vauhdikkaan ja värikkään esityksen nimeltä Supermarsu. Se on omakohtainen tarina nuoresta Emiliasta, joka saa supervoimia, kun marsu puree häntä. Ja millaisiin outoihin ja unenomaisiin seikkailuihin hän ja kaverinsa sen seurauksena joutuvatkaan!

Emilia, Simo ja Rasva-Antero eivät ole aina olleet ystäviä, varsinkin kun Rasva-Antero on oikea kiusanhenki. Tämä ehdottomasti tositapahtumiin pohjautuva esitys kertoo miten ystävyys voi kuitenkin syntyä. Joskus pienet teot toisen hyväksi saavat aikaan supersankarillisia mittasuhteita. Apua tarvitsee myös näytelmän aikuiset, erityisesti Emilian vanhainkodissa työskentelevä äiti, mutta myös opettaja Seija, jonka työuupumus saa hänet laulamaan ti-ti-tyytä!

Lisäksi näytelmä vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka monta täitä tarvitaan täitalon rakentamiseen? Mikä on kätevin tapa matkustaa Intiaan? Entä mitä uudet terveyskengät saavat äidissä aikaan?

Esityksessä nähdään useita oivallisia hahmoja kun Emilia, Simo ja Rasva-Antero näyttelevät myös kaikki aikuisten roolit, usein hieman pipo vinossa. Näytelmän kruunaa Sami Silénin luoma äänimaailma: Supermarsussa musiikki on pulputtavaa syntikkapoppia maustettuna laululla ja joillakin akustisilla instrumenteilla.

* * * * * * * * * *

Supermarsu-musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa Seinäjoen kaupunginteatterin Verstas-näyttämöllä kahdella esityksellä:

  • la 13.2.2021 klo 12.00
  • la 13.2.2021 klo 16.00

Esityksen kesto: 45 min

Liput: 15 €
Osta liput ennakkoon TÄÄLTÄ.

Seinäjoen kaupunginteatteri, Verstas-näyttämö
Alvar Aallon katu 12, Seinäjoki

Näytelmä on suunnattu 6-12 -vuotiaille lapsille ja se perustuu Paula Norosen Supermarsu lentää Intiaan -lastenkirjaan.

Katsomon kapasiteetissa on huomioitu koronan aiheuttamat rajoitukset. Epidemiatilannetta seurataan myös jatkossa tarkasti ja esityksissä noudatetaan viranomaisten antamia ohjeistuksia ja rajoituksia.

Seinäjoen kaupunginteatterin ensi-illan 13.2. jälkeen esitys kiertää Etelä-Pohjanmaata tuoden teatteria myös maakuntaan.

* * * * * * * * * *

Työryhmä:

Rooleissa: Virpi Aho, Laura Kivimäki ja Sami Silén sekä rehtorin roolille äänensä antanut Tero Heinämäki
Käsikirjoitus: Paula Noronen
Dramatisointi ja ohjaus: Tero Heinämäki
Musiikki: Sami Silén
Lavastus: Tero Heinämäki ja Niina Hallila
Puvustus ja tarpeisto: Niina Hallila
Tuotanto: Elina Sipilä + työryhmä
Näytelmän oikeuksia valvoo: Näytelmäkulma

Teatterikaravaani on kahden seinäjokisen kulttuuritoimijan, Kulttuuriyhdistys KoHon ja Laitakaupungin orkesterin yhteisproduktio, jonka tavoitteena on kolmen vuoden aikana kiertää kaikki Etelä-Pohjanmaan alueen kunnat lapsille ja nuorille suunnatulla musiikkiteatterilla. Teatterikaravaani sai vuonna 2019 Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston kolmivuotisen kärkihankerahoituksen.

Hankkeen ensimmäinen produktio, Maukka ja Väykkä, kiersi maakuntaa kahdenkymmenen esityksen verran kevättalvella 2020.


Lisätiedot:
Elina Sipilä, tuottaja
045 7834 8665
kulttuurikoho@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *