Teatterikaravaani

Lasten suosikit Maukka ja Väykkä kiertävät Etelä-Pohjanmaata.

Kulttuuriyhdistys KoHon ja Laitakaupungin orkesterin yhteenliittymän, Teatterikaravaanin, ensimmäinen yhteisproduktio on Timo Parvelan kirjasta dramatisoitu Maukka ja Väykkä -musiikkiteatteriesitys. Teatterikaravaani kiertää maakuntaa esityksen tiimoilta tammi- ja helmikuun. Ensi-esitys on Alavudella Tervanallen päiväkodissa perjantaina 17.1.2020.

Teatterikaravaanin kiertue jatkuu yhteensä kahdellakymmenelläviidellä esityksellä muun muassa Lapualla, Kauhavalla, Kauhajoella, Kuortaneella, Lappajärvellä, Soinilla sekä Alajärvellä.

Kissan ja koiran välisestä ystävyydestä kertova kujeileva esitys on täynnä leikkiä, suuria tunteita ja kiehtovia lauluja. Haaveileva ja taiteellinen Maukka, sekä käytännöllinen ja työteliäs Väykkä seikkailevat jalkapalloilun, suurten laulukilpailujen ja tanttimetsän merkeissä.

Arki ei todellakaan suju aina sopuisasti, koska kissa ja koira ovat kovin erilaisia. Vastakohdat kuitenkin täydentävät toisiaan ja lopulta he onnistuvat löytämään yhteisen sävelen. Menoa mukana säestämässä ovat myös naapuruston Kana von Got ja Ankka Kvakström.

Maukka ja Väykkä on ensimmäinen produktio Kulttuuriyhdistys KoHon ja Laitakaupungin orkesterin yhteistyöstä, jota Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto on tukenut kolmivuotisella hankkeella. Teatterikaravaanin esitykset suunnataan vuosittain eri alueille ja eri-ikäisille lapsille. Tavoitteena on kiertää kolmessa vuodessa kaikki alueen kunnat laadukkaalla lapsille ja nuorille suunnatulla musiikkiteatterilla.

Työryhmä:
Esiintyjät: Eeva Kurssi, Laura Kivimäki, Sami Silén
Musiikin sävellys: Sami Silén
Esityksen dramatisointi ja ohjaus: Tero Heinämäki
Lavastuksen suunnittelu: Tero Heinämäki ja Niina Hallila
Lavastuksen toteutus, puvustus ja tarpeisto: Niina Hallila
Tuotanto: Aili Viitanen 

Kulttuuriyhdistys KoHo on perustettu vuonna 2014 kehittämään paikallisten kulttuurialan ammattilaisten työllisyyttä ja yhteistyötä. Tekemisen pääpaino on paikallisissa aiheissa. Edellisiä produktioita ovat muun muassa musiikkikomedia Parisuhteen patolokiaa, draamakävely Alvarin askelissa, ja lastennäytelmä Joku aivan MUU!. Kulttuuriyhdistys KoHo järjesti yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden kanssa Törnävän Kulttuurikuu -kesätapahtuman Törnävän sairaalaalueella vuosina 2016-17.

Laitakaupungin orkesteri on Seinäjoella toimiva rytmimusiikin ammattilaisorkesteri, jonka isäntäorganisaationa toimii Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry. Vuodesta 2011 toiminut yhtye operoi monipuolisesti eri rytmimusiikin tyylien parissa niin erilaisten konserttiproduktioiden, tanssin kuin teatterinkin kentällä.

Lisätiedot: Tero Heinämäki, kulttuuriyhdistys KoHo 044 222 0417, kulttuurikoho@gmail.com

Työryhmä: Eeva Kurssi, Laura Kivimäki, Sami Silen, Tero Heinämäki ja Niina Hallila.