Tuolta se Tuloo!

Tuolta se Tuloo! -produktiossa kerätään rautatieaiheisia tarinoita ja muistoja uutta musiikkinäytelmää varten. Musiikkinäytelmä tulee kertomaan Seinäjoen historiasta rautatien näkökulmasta keskittyen kertomaan sodan jälkeisten vuosikymmenten tapahtumia ja ihmisten muistoja näiltä ajoilta. Esityksen musiikki on nostalgista 1940-50-lukujen musiikkia, rautatieaiheisia ralleja unohtamatta!

KoHo järjesti ensimmäisen tarinankeruu-tapahtuman Ravintola Almassa 20.10.2018. Tapahtumaan löysi tiensä yli 50 henkeä. Alustukset, joita pitivät historioitsija Janne Ridanpää ja tietokirjailija Markus Aaltonen, innoittivat ihmisiä jakamaan tarinoitaan eri aiheista. Kuulimme tarinoita niin tavallisilta matkustajilta kuin myös VR:n työntekijöiltä. KoHo sai lisäksi ihmisten yhteystietoja myöhempää haastattelua varten. Lisäksi yhdistys tekee yhteistyötä tietokirjailija Markus Aaltosen kanssa, joka kerää tarinoita rautatieläisten asumisesta Kropsu- ja Piirakka-taloyhtiöissä 50-luvulla. Nämä tarinat ovat luettavissa Risteysasema-lehdestä (03/2019).

Seuraava tarinankeruukiertue sekä avoimet tarinankeruuiltamat toteutuvat syksyllä 2020 Seinäjoen alueella Seinäjoen seudun kehittämisrahasto Liiverin tukemana. Sitä ennen tarinoita voi lähettää alla olevan lomakkeen kautta!